Klicka här för att komma till startsidan

En dag med hemtjänsten hos
Mitt Liv

Det är omväxlande att jobba i hemtjänsten. Så här kan en dag se ut när du jobbar hos oss i Mitt Liv - förutom alla roliga kundbesök! Dokumenterat av en sommarvikarie 2015.

Mitt LivPå besök hos en kund i det gröna.

Mitt Liv  width=Vi planerar allt manuellt och kan på ett enkelt sätt snabbt ändra rutterna efter de ändringar som vi får in. Några av oss har särskilt ansvar för schemat och andra har andra ansvar som att till exempel se över våra bilar.

Mitt LivVårt fikabord en dag i juli - de jordgubbar Eva bjöd på tog snabbt slut...

Mitt LivVackert när morgondimman lättar - på väg till första kunden.

Mitt LivIbland blir det promenad tillsammans med en kund. Ibland lagar vi mat, fixar en kopp kaffe eller gör lite fint med tvätt och städ. Ibland går vi in och bara säger hej eller ger ögondroppar och säger gonatt. Jag hann alltid med några ord om väder och vind eller om livet i stort, ibland under matlagning eller promenad men ibland med en kopp kaffe emellan oss. Den ena dagen är inte den andra lik, och ändå träffade jag samma personer hela tiden. Ibland är tiden kort hos kunden och ibland blir den lite längre, men under mina sommarveckor inom hemtjänsten upplevde jag aldrig någon stress. Var sak tar sin tid.

Mitt LivBilen måsta ha soppa så den orkar med nästa dag också. Vi tankar på vår lokala mack i Jättendal.

Mitt LivIbland blir det stopp vid järnvägsövergången. Den här sommaren var det dessutom reparationer av spåren så vi fick ta lite omvägar runt...

Mitt Liv
Till morgonbestyren hör att plocka på sig ruttens mobiltelefon och en "penna" för att registrera tiden hos våra kunder. Pennan är något som kommunen bestämt att vi ska ha, den ingår i Mitt Livs avtal med kommunen. Den önskar vi förstås att vi slapp...

Mitt Liv Matlådor hämtar vi i köken på de särskilda boendena. Matlådorna transporterar vi sedan i kylväskor så maten håller sig kall.

 Mitt Liv AnitaMitt Liv Eva
Innan vi börjar vårt pass checkar vi av dagen tillsammans med Anita eller Eva, som driver Mitt Liv.

Mitt LivByxor och tröja...

Mitt Liv...och så lite tvätt! Den som är först tillbaka från dagens pass kör igång en tvättmaskin när vi väntar in varandra.

Mitt LivFörrådet är fyllt med engångshandskar och annat som vi behöver ta med oss till våra kunder.

Mitt Liv I fikarummet källsorterar vi förstås...

Mitt LivVåra bilar i vila under tak på natten.

Mitt Liv
- Vi arbetar för att
ge våra kunder
ett rikt liv
och en enklare vardag.